Kurland Village


M idden in de prachtige Tuinroute, aan de zuidkust van Zuid-Afrika, ligt het dorpje Kurland Village. Dit is een arm township waar het dagelijkse leven totaal anders is dan we gewend zijn in Nederland.

Oud-politie agent Pieter Janse van Rensburg zet zich al jaren in voor de dorpelingen van Kurland Village. Hij heeft onder andere het clubhuis van de lokale rugbyclub gebouwd, hij is trainer/coach van deze rugbyclub, hij organiseert dansavonden, helpt Johanna met haar Soup Kitchen en leert de senioren hoe ze bloemkool en spinazie in hun moestuintjes kunnen laten groeien. Kortom, Pieter doet fantastisch werk! Pieter en Marc hebben elkaar in 1998 ontmoet toen ze samen voor Knysna rugbyclub speelden. Sindsdien zijn het goede vrienden en bezoekt Marc Kurland Village een aantal keer per jaar. Al jarenlang helpt Marc om geld in te zamelen om de activiteiten van Pieter te sponseren. Sinds januari 2012 is dit uiteindelijk officieel geworden en heeft Marc een Nederlandse stichting opgericht om Pieter en de bewoners te helpen.

De Stichting Friends of Kurland heeft als doel om het dorp Kurland Village en zijn inwoners en met name de jongeren te helpen, ter ontwikkeling en verbetering van het welzijn van het dorp en haar inwoners. Samen met Pieter zijn er diverse projecten geselecteerd waarvoor de Stichting Friends of Kurland geld gaat inzamelen. Heb je interesse in de activiteiten van de stichting en wil je graag een bijdrage leveren, kijk dan in de eerste nieuwsbrief van Madiba Travel.

Al tientallen reizigers hebben Pieter ontmoet en hebben samen met hem een bezoek gebracht aan Kurland Village. Bij elke reiziger heeft dit een onvergetelijke indruk achtergelaten.

Kijk voor recente verhalen uit Kurland Village op de nieuws pagina van Madiba Travel of op de Friends of Kurland Facebook pagina. Hier zijn ook foto's over Kurland Village te zien.

Reisverhalen

Het hoogtepunt van onze reis was zonder meer het indrukwekkende bezoek aan Kurland Village en de kennismaking met Pieter en zijn enorme betrokkenheid bij dit township!
Frank en Renate - november 2017


We zijn inmiddels terug in Nederland (en helaas ook weer terug in het jachtige werkende leven in Nederland) en kijken terug op een onvergetelijke reis door Zuid Afrika. Een van de hoogtepunten betrof ons bezoek aan Pieter in Kurland Village. Wat geweldig dat hij zich op deze manier inzet voor de inwoners van Kurland Village en hen stimuleert en helpt hun zelfredzaamheid te vergroten.
Tineke Vasbinder - augustus 2017


Gisterochtend hebben we samen met Pieter Kurland village bezocht. We waren erg onder de indruk van hem en wat een commitment hij heeft naar de mensen in het dorp. Ook bijzonder om te meer te leren over hoe de mensen daar leven en hoe belangrijk jullie hulp is in het dorp. Hoogtepunt was wel het bezoek aan de crèche waar Jesse bestormd werd door een horde kinderen die hem meteen allemaal speelgoed kwamen brengen.
Margriet en Casper, augustus 2017Wat Pieter daar al allemaal bereikt heeft is zeer bijzonder, we waren erg onder de indruk. Wil je bankrekeningnummer nogmaals mailen om een bijdrage te storten?
Edith en Ger, februari 2017Beste Pieter, We hebben heel veel bewondering voor jou en je stichting wat jullie allemaal voor de inwoners doen. Het was zeer indrukwekkend, vooral de manier van werken.
Jan, Lian, Jacques en Truus, februari 2017Buy wine and support Kurland Village! If you live in South Africa or coming to visit, then you can Support Kurland Village by purchasing a bottle of locally crafted Pinot Noir. 150 rand per bottle goes towards supplying the soupkitchen which serves 10 small children with a warm lunch. See for more information the link below: http://www.thatplace.co.za/new/?page_id=39


Top dat Madiba Travel samen met Pieter de township Kurland Village helpt zich verder te ontwikkelen. Indrukwekkend om te zien hoe Pieter zich met hart en ziel voor de bewoners inzet en hoeveel respect ze voor hem hebben. Een toer met Pieter is een must voor iedereen die langs The Crags komt!
Carin en Ditte, August 2016Hi Pieter. Nogmaals super bedankt voor je tijd gisteren. Het was erg bijzonder en we waren onder de indruk.
Rens, Januari 2015Hallo Marc, bedankt voor het plannen van de fantastische reis met veel hoogtepunten. Een hiervan is het bezoek aan het township Kurland Village bij Pieter, zijn enthousiaste en belangeloze inzet heeft ons laten zien wat er nodig is om het welzijn te verbeteren in dit township.
Familie Breen, December 2014Beste Pieter, we hebben een fantastische middag met jou gehad. Echt geweldig, mooi en opmerkelijk, bedankt hiervoor. We hebben veel bewondering en respect voor wat je doet in Kurland Village.
H&Y, November 2014
.


Hi Marc, inmiddels zijn wij alweer bijna een week terug uit ZA waar wij twee fantastische weken hebben mogen beleven. Iedere dag was voor ons weer een nieuwe belevenis en een geweldige ervaring. In het bijzonder staat het bezoek aan Kurland Village ons nog in het geheugen gegrift; zeer indrukwekkend om te zien hoe Pieter (met behulp van de Stichting) zich met zoveel oprechte liefde inzet voor de inwoners.
Laurens Jan & Lisette, November 2014
.


Hallo Marc, wij zijn nu al weer een weekje thuis, vol van mooie herinneringen. Een ervan is het prachtige en bijzondere werk van Pieter in Kurland Village. Erg bedankt voor deze ervaring.
Hans, Oktober 2014
.