Over Madiba Travel

E igenaar Marc Schoon is in 2007 begonnen met Madiba Travel. De eerste twee jaar deed hij dit nog vanuit Nederland als parttime reisagent, totdat hij in 2009 voorgoed naar Zuid-Afrika verhuisde. Sinds die tijd runt hij zijn reisorganisatie vanuit de mooiste stad ter wereld, Kaapstad. Wat destijds als eenmansbedrijf begon, is ondertussen een organisatie met meerdere werknemers. Stuk voor stuk mensen die de afgelopen jaren veel expertise hebben opgedaan over reizen in Zuidelijk Afrika, en door deze kennis en de lokale contacten van Madiba Travel, de wensen en ideeën van de reizigers goed kunnen invullen.

Bij het plannen van een vakantie in Zuid-Afrika of de omringende landen is het bijzonder handig, zo niet onmisbaar, om advies en hulp te krijgen van iemand die Zuidelijk Afrika door en door kent. Marc en compagnon Paul Langeveld zetten hun onuitputtelijke kennis, passie en liefde in om jou antwoord te geven op al je vragen. Het doel: jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Hierbij staan niet alleen begrippen als uitstekende persoonlijke service en maatwerk, maar ook vertrouwen en veiligheid hoog in het vaandel.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en hoe wij je kunnen helpen bij het plannen van jouw ideale vakantie op maat in Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Zambia, Botswana en/of Mozambique? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op; we helpen je graag!

Madiba's Roots

D e naam 'Madiba' verwijst naar de stam waar oud-president en volksheld Nelson Mandela deel van uitmaakte. In Zuid-Afrika behoort iedere Xhosa tot een stam waarvan de oorsprong teruggaat tot een bepaalde stamvader. Iemand bij de naam van zijn stam noemen, is naast een 'liefdevolle koosnaam', ook een teken van groot respect.

Wie zijn wij?

M adiba Travel wordt vanuit Kaapstad, gerund door Marc Schoon. Hij zette in 1998 voor het eerst voet op Zuid-Afrikaanse bodem. Als veelbelovend rugbyspeler kreeg hij dat jaar een beurs om een seizoen uit te komen voor een rugbyteam in Knysna, een idyllisch dorpje aan de Garden Route. Een typisch geval van 'liefde op het eerste gezicht': zowel voor het Zuid-Afrikaanse landschap, als voor zijn Zuid-Afrikaanse vriendin (inmiddels vrouw) Stephané. In 2001 keerde hij terug naar Kaapstad om zijn scriptie-onderzoek uit te voeren waarna hij zich, na jarenlang heen en weer pendelen, in januari 2009 definitief in Zuid-Afrika vestigde. Hij maakte van zijn passie zijn missie: de schoonheid van Zuid-Afrika delen met eenieder die het land bezoekt.

Marieke zette in 2006 voor het eerst een stap op Zuid-Afrikaanse bodem. Ze was zo onder de indruk dat ze de daaropvolgende jaren bleef terug komen. Marieke werkte al jaren voor een touroperator in Nederland, maar toen ze de kans kreeg om vanuit Kaapstad te werken twijfelde ze geen moment. De koffers werden ingepakt, en ze vertrok met haar man Vincent naar Kaapstad. Na een aantal jaren kwam dochtertje Josephien ter wereld in Kaapstad. Inmiddels is ze safari-expert, weet ze alle kindvriendelijke plekken, de beste restaurants “in town” en de mooiste culturele bezienswaardigheden rondom Zuidelijk Afrika.

Ook compagnon Paul Langeveld is een Afrika liefhebber pur sang. Hij woont en werkt al meer dan tien jaar met zijn vrouw en twee kinderen in de Westkaap. Door zijn vele reizen kent Paul de schoonheid van Zuidelijk Afrika. Fietsen door Namibië, kamperen in de Okavango Delta, wandelen in het noordelijke deel van het Kruger Park: Paul is overal geweest en heeft het allemaal gedaan en gezien. Tevens is Paul een groot golfliefhebber en heeft hij ervaring in het organiseren en samenstellen van prachtige golfreizen op de beste golfbanen in Zuid Afrika.