Provinces

Eastern Cape

The Eastern Cape lies on the south eastern coast of South African. It is a region of great natural beauty, particularly the rugged cliffs, rough seas and dense green bush of the stretch known as the Wild Coast.

The province's capital is Port Elizabeth. Along the west coast are the indigenous forests of Tsitsikamma and the best surf spots in the country are St. Francis and Jeffrey's Bay. North of Port Elizabeth lies the Sunshine Coast with beautiful beaches and the Wild Coast with choppy waves, deep canyons and unspoilt nature. The interior also has many scenic contrasts, from the hilly Baviaanskloof Wilderness Area to the dry and desolate Karoo with magnificent national parks and much large and small game.

The Eastern Cape is the heart of Xhosa culture, one of the major African tribes in South Africa. Many Xhosa leaders, including Steve Biko and former Presidents Thabo Mbeki and Nelson Mandela fought against apartheid here. There is much attention to the special Xhosa history and traditions.

Contact Us

Addo Elephant Park

Addo is het energrootste wildreservaat van Zuid-Afrika. Het park is in 1931 gesticht om een veilige haven te bieden voor de 11 olifanten in de omgeving. Het park huisvest vandaag de dag meer dan 450 olifanten, 400 buffels, meer dan 48 bedreigde neushoorns, als ook een verscheidenheid aan bokken, leeuwen en hyena's.

Addo Elephant Park is een malaria-vrij gebied. In en rondom het park liggen diverse lodges en private wildreservaten van waaruit de Afrikaanse bush ontdekt kan worden.

Wild Coast

De Wild Coast is een van de minst ontwikkelde en een van de ruigste gebieden van Zuid-Afrika. En dit bijzondere gebied heeft haar naam niet voor niets gekregen. Deze kust van de voormalige Transkei is berucht om de vele schipbreuken. Maar juist door die woeste zee is dit een paradijs van ruige kliffen en brandingen, een ongerepte kustlijn, beschutte baaien, watervallen en dichte bossen.

Hier worden oude tradities en gebruiken nog in ere gehouden, vooral door de Xhosa die hier in felgekleurde woningen langs de berghellingen leven. De beroemdste Xhosa is natuurlijk Nelson Mandela. Hij heeft zijn jeugdjaren doorgebracht in het idylische dorpje Qunu. In deze streek kun je een historische Mandela hike wandelen. De route start dan in de grote plaats King William's Town en loopt door tot het nabijgelegen dorpje Umtata waar je het Nelson Mandela Museum kunt bezichtigen.

Tsitsikamma National Park

In het meest oostelijke puntje van de Garden Route, ongeveer 30 kilometer van Plettenberg Bay ligt het prachtige Tsitsikamma National Park aan de kust van de Indische Oceaan. Een bezoek aan dit gebied is perfect te combineren met de rest van de Garden Route.

De naam komt van de Khoi-stam en betekent 'plek met veel water'. Het park is in 1964 gesticht en op sommige plekken slechts 1,5 breed. Maar het heeft wel een 80 km lange woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. De Storms River heeft zich hier een weg gebaand door de Tsitsikamma Range en duikt dan de zee in waar het National Park is gesticht.