Provinces

KwaZulu-Natal

KwaZulu-Natal ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika en wordt ook wel de 'tuinprovincie' genoemd. Het is een heel vruchtbaar gebied met golvende groene heuvels en een schitterende kustlijn die zich over zo'n 600km uitstrekt – vanaf Mozambique in het noorden, tot aan de Umtamvuna-rivier in het zuiden. Niet voor niets is KwaZulu-Natal de derde favoriete bestemming van toeristen in Zuid-Afrika.

Het noordelijke deel van KwaZulu-Natal wordt grotendeels in beslag genomen door het historische land van de Zulu's, naast de Xhosa één van de grote stammen van Zuid-Afrika. Landinwaarts trekt het gebied van de Zulu's omhoog naar de imposante Natalse Drakensbergen en de uitlopers daarvan. KwaZulu-Natal is bij uitstek een prachtige smeltkroes van typische Zuid-Afrikaanse kenmerken: een grote verscheidenheid aan landschappen met ruige tropische en sub-tropische wildernis, een bonte verzameling van culturen, wildparken, witte zandstranden, levendige steden en kleine dorpjes door elkaar heen.

Tel daarbij een heerlijk subtropisch klimaat op en je begrijpt de aantrekkingskracht van KwaZulu-Natal op vrijwel alle bezoekers van Zuid-Afrika. Je komt ze vooral tegen in de buurt van Durban, waar de subtropische kustlijn jaarlijks wordt bezocht door reuzenschildpadden, sardines en dolfijnen. Ook surfers en duikers kunnen naar hartelust genieten aan de subtropische kust van Durban.

Contact Us

Drakensberg

Het hoogste gebergte van Zuid-Afrika is een indrukwekkende en prachtige bergketen met diepe kloven, pieken, zaagvormige bergkammen, grotten en balancerende rotsblokken. Aanbevelenswaardig zijn vooral het gebied rond Mont-Aux-Sources in het noorden en de streek tussen Giant's Castle en Cathedral Park in het midden. In 2000 heeft de Unesco het gebied van Garden Castle in het zuiden tot Cathedral Peak en Royal Natal National Park in het noorden op de lijst van werelderfgoederenb geplaatst.

Maputaland

Het gebied dat wordt begrensd door de Lebombobergen, de Mozambiquaanse grens, de Indische Oceaan, en het St Lucia-estuarium staat bekend als Maputaland. Dit gebied kan bogen op twintig verschillende eco-systemen, waaronder drie merenstelsels (inclusief Lake Sibaya, het grootste zoetwatermeer van Zuid-Afrika, en de Kosi Bay-meren met stukken mangrovemoeras en palm- en vijgenboombossen).

Maputaland is het zuidelijkste verspreidingsgebied van vissen en vogels en men treft ze hier aan in een concentratie zoals nergens in Zuid-Afrika. Hier, voor de kust van noordelijk KwaZulu-Natal in het Maputaland Marina Reserve, kunnen snorkelaars hun hart ophalen aan de koraalriffen, en vanaf Black Rock, vijftien minuten rijden van Rocktail Bay Lodge, is het uitstekend vissen (zelfs op marlijn).

Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve

Hluhluwe is een van de oudste wildparken in Zuid-Afrika waar de Big Five te bewonderen is. De grootste attractie van dit park is de witte neushoorn. In 1895 waren er nog slechts 50 van in leven en deze leefden allemaal in dit gebied. De habitat van het park zorgt voor een overvloed aan wilde dieren. De beste tijden om Hluhluwe te bezoeken is van maart tot november. In de zomermaanden is heel warm en benauwd.

Dit wildreservaat ligt midden in Zululand. Nergens komt de traditionele levensstijl van de grootste bevolkingsgroep van Zuid-Afrika zo kenmerkend baar voren als in het "eigen koninkrijk". Twee van de bekendste Zoeloe's zijn Skaka Zulu en de huidige president van Zuid-Afrika, Jacob Zuma.