Over Madiba Travel

Al 10 jaar lang is Kaapstad onze thuisbasis. Hierdoor kennen wij Zuidelijk Afrika als onze broekzak en hebben we goede contacten met hoteliers, chauffeurs, gidsen en restaurants. Door deze kennis en de lokale contacten kunnen wij de wensen en ideeën van de reizigers goed invullen. Ons doel is dan ook: jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Hierbij staan niet alleen uitstekende persoonlijke service en maatwerk, maar vooral ook vertrouwen en veiligheid hoog in ons vaandel.

Omdat wij lokaal zijn kunnen wij snel handelen en adviseren. We zijn ter plaatse bereikbaar en hebben directe lijnen met hotels en andere partijen.

Wij bieden een zeer persoonlijke service voor zowel de individuele reizigers als families. Hierbij zorgen wij ervoor dat jij het maximale uit je vakantie haalt door het besparen van tijd en stress bij de planning. Wij adviseren onder andere over de bestemmingen, activiteiten, accommodaties en transport opties. Oftewel wij bieden een compleet en stress vrij pakket aan, zodat jij volledig kan genieten van jouw reiservaring.

We hebben in de bedden geslapen, het eten geproefd, de mensen ontmoet en de dieren in het wild gezien. Toen gingen we terug en deden het allemaal opnieuw, voor de zekerheid. We zullen blijven terugkomen om ervoor te zorgen dat wat we aanbevelen perfect is voor jou.

Madiba's Roots

De naam 'Madiba' verwijst naar de stam waar oud-president en volksheld Nelson Mandela deel van uitmaakte. In Zuid-Afrika behoort iedere Xhosa tot een stam waarvan de oorsprong teruggaat tot een bepaalde stamvader. Iemand bij de naam van zijn stam noemen, is naast een 'liefdevolle koosnaam', ook een teken van groot respect. Madiba is vooral bekend omdat het de bijnaam is van Nelson Mandela.

Ons logo, de springbok, is het nationale dier van Zuid Afrika en ook de naam van het nationale rugbyteam; de Springbokken.

Wie zijn wij?

Marieke Uphoff zette in 2006 voor het eerst een stap op Zuid-Afrikaanse bodem. Ze was zo onder de indruk dat ze de daaropvolgende jaren bleef terug komen. Marieke werkte al jaren voor een touroperator in Nederland, maar toen ze de kans kreeg om vanuit Kaapstad te werken twijfelde ze geen moment. De koffers werden ingepakt, en ze vertrok met haar man Vincent naar Kaapstad. Na een aantal jaren kwam dochtertje Josephien ter wereld in Kaapstad. Inmiddels is ze safari-expert, weet ze alle kindvriendelijke plekken, de beste restaurants “in town” en de mooiste culturele bezienswaardigheden rondom Zuidelijk Afrika.

Paul Langeveld is een compagnon van Madiba Travel en een Afrika liefhebber pur sang. Hij woont en werkt al meer dan tien jaar met zijn vrouw en twee kinderen in de Westkaap. Door zijn vele reizen kent Paul de schoonheid van Zuidelijk Afrika. Fietsen door Namibië, kamperen in de Okavango Delta, wandelen in het noordelijke deel van het Kruger Park: Paul is overal geweest en heeft het allemaal gezien en gedaan. Tevens is Paul een groot golfliefhebber en heeft hij ervaring in het organiseren en samenstellen van prachtige golfreizen op de beste golfbanen in Zuid Afrika. ​

Marc Schoon is in 2007 begonnen met Madiba Travel. Hij zette in 1999 voor het eerst voet op Zuid-Afrikaanse bodem. Hij was uitgenodigd om te spelen voor het rugbyteam in Knysna, een idyllisch dorpje aan de Garden Route. In 2000 keerde hij terug naar Kaapstad om voor zijn studie geschiedenis aan de Universiteit Leiden zijn scriptie-onderzoek uit te voeren. Na jarenlang heen en weer pendelen vestigde hij zich in januari 2009 definitief in Kaapstad. Hij is zeer betrokken bij de Stichting Friends of Kurland en andere gemeenschapsinitiatieven in de Westkaap. Doing Good is voor hem een belangrijke drijfveer en daarom is dit ook één van de kernwaarden van Madiba Travel.