Provinces

North West Province

De North West Province ligt geografisch gezien ver weg van het alledaagse Zuid-Afrikaanse leven. De provincie heeft een schilderachtig landschap van maïs- en zonnebloemenvelden, maar ook kom je verschillende uitgestrekte vlaktes Afrikaanse bush tegen. In deze provincie bevinden zich enkele malariavrije wildreservaten, waaronder het Madikwe Wildereservaat waar je heel veel groot wild kunt zien. De zomers in de 'Sun-kissed' North West Province zijn heet te noemen, met gemiddelde temperaturen tussen de 22ºC en de 34ºC. Er vallen in die periode overigens wel regelmatig korte, pittige regenbuien.

In de winter varieert de temperatuur sterk: gemiddeld bereikt het kwik overdag 20ºC, maar kunnen temperaturen 's nachts teruglopen tot 2ºC.

Contact Us

Madikwe

Het Madikwe Game Reserve is nummer vier op de ranglijst van grootste game reserves in Zuid-Afrika en een van de geheimen van het land. In 1991 werd het reservaat opgericht. Niet alleen om het wildlife te beschermen, maar ook voor de werkgelegenheid van de lokale bevolking en om een mooie omgeving voor hen te creëren.

In het reservaat leeft zelfs de Big Five. Daarnaast vind je er alle andere belangrijke soorten wildlife en nog eens meer dan 350 soorten vogels. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte grasvelden, bossen, rotsachtige heuvels en bergen. Het is een prachtig, nauwelijks ontdekt park in een unieke, bijna mythische omgeving en een goed alternatief voor het vrij drukke Kruger National Park. Het Madikwe Game Reserve is malariavrij en erg toegankelijk voor kinderen.

Pilanes National Park

De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg National Park. In de prehistorie was dit een kolkende kater maar nu is het groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava. Dit is een van de grootste vulkanische complexen van de wereld! De vreemde rotsen en heuvels maken dit een uniek gebied. De heuvels van zo'n 3000 m hebben de erosie door de eeuwen heen doorstaan.

Hierdoor lijkt het complex van een afstand een grote bubbel in het landschap. De Pilanesberg zelf is de hoogste berg van het geheel en torent zo'n 600 m boven het Mankwa-stuwmeer uit. De vroege komst van de mens in deze omgeving is te zien aan de verschillende menselijke tekens uit de Steen- en de IJzertijd.

In het Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. Tijdens project Operation Genesis in 1979 werden 6000 zoogdieren uitgezet in het park. Onder andere zebra's, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht.

Tegenwoordig leven zo'n 10.000 dieren in de dichte bossen, valleien en op de glooiende graslanden van het park waaronder de eerder uitgezette dieren en giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, (jacht)luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Er vliegen ook nog eens 300 soorten vogels rond. Het Pilanesberg National Park is een van de weinige plekken in Afrika waar een bijna complete, originele fauna leeft.