Provinces

Northern Cape

De Noordkaap is de grootste en meest dunbevolkte provincie van Zuid-Afrika, die grenst aan Namibië en Botswana. In dit deel van Zuid-Afrika kom je regelmatig uitgestrekte vlaktes tegen waar je kilometers lang kunt rijden zonder ook maar een mens tegen te komen. Onderweg passeer je hoogstens af en toe een dorpje in 'Niemandsland', dat vaak niet meer dan één straat beslaat en waar de tijd lijkt stil te staan.

Behalve als doorgangsroute naar Namibië, staat dit gebied vooral bekend om de Oranjerivier. Deze rivier doorkruist verschillende droge gebieden en zorgt voor weelderige groene velden en wijngaarden.

Source: SA-Venues.com

Contact Us

Augrabies Falls National Park

Hier vind je de op vijf na grootste waterval ter wereld, vaak mét regenboog. Als de zon onder gaat, kleuren de rotsen warmrood. In dit uitgestrekte park kan je je fantastische wandelingen maken, o.a. de Dasie-trail van ongeveer 3,5 uur, met fraaie vergezichten over de Oranjerivier en rotsformaties.

Namaqualand

Dit is het gebied waar de wilde woestijnbloemen op hun best zijn. Namaqualand is dan ook beroemd omwille van zijn prachtige wilde bloemen en de ongelooflijke variëteiten vetplanten, die men aantreft in de Goegab Reserve in de Skilpad Wild Flower Reserve.

Kgalagadi Transfrontier Park

Dit park is beroemd om het indrukwekkende rode en vooral droge landschap met zandduinen en kameeldoorns. Het park is onderdeel van de landoverscheidende Kalahari-woestijn. De zonsop- en ondergangen zijn hier onvergetelijk met gigantische ornaje en roze luchten. Hoewel het Kgalagadi Transfrontier Park droog is, leven hier verrassend veel verschillende dieren die zich hebben aangepast aan de Kalahari-woestijn.