Ga naar hoofdinhoud

Ja, het was klote. Ja, het was onzeker. En ja, we hebben zelfs hier en daar een traan gelaten. Maar het goede nieuws is, we zijn er nog! En ook tijdens deze zware tijd vonden we ons bevoorrecht en weten we dat er heel veel mensen hier in Zuid Afrika er veel minder goed vanaf zijn.

Na twee jaar zwoegen, met een paar ups en vele downs hebben we hier in Kaapstad een goed en positief gevoel over de toekomst. Onze klanten weten ons weer te vinden en mondjesmaat lijkt het alsof we weer terug gaan naar normaal.

Zowel Marc als ik hebben “gehusselt”, ons nieuwe favoriete woord. Een klusje hier, een klusje daar om toch wat inkomen binnen te krijgen. Gelukkig vonden sommige lokale klanten onze inbox en een paar “early adaptors” uit Nederland bezochten Zuid Afrika al in de winter van 2021.

Nieuwe uitdagingen

Ik zelf vond vooral nieuwe uitdagingen in hele andere richtingen. Zo mocht ik een half jaar werken voor een Property Management bedrijf waarbij ik de prachtige villa’s in Camps Bay en Bantry Bay “verzorgde”. De tuinen moesten worden bijgehouden, de zwembaden verschoond en deurposten in de verf gezet. Dit vooral voor Europese eigenaren die “even” niet konden komen.

Een paar prachtige villa’s ken ik inmiddels zo goed – ik weet hoe laat de water sproeiers aangaan – zodat ik ze zelf met veel overtuiging en enthousiasme kan aanbieden aan jullie, onze klanten!

 

Kurland Village

Ik heb altijd veel respect voor Marc als hij het over zijn passie heeft, zijn “Kurland Village”. De waanzinnige projecten die uit zijn samenwerking met Pieter daar uit de grote hoed worden getoverd zijn van grote klasse.

Dat hij al maandenlang in dit kleine en arme dorpje in Plettenberg Bay, een soepkeuken draaiende houdt is iets om trots op te zijn. Met natuurlijk ongelovelijk veel dank aan al onze klanten en vrienden in Nederland die volop financieel gesteund hebben.

En nu dan?

Ja, en nu… nu is het geweldig om naar Afrika te komen! Een van de grootste redenen is het feit dat het wild vrij baan heeft gehad de afgelopen jaren en dat op safari gaan nu nog mooier is dan ooit. En niet te vergeten; de bevolking! Iedereen ontvangt je hier met open armen. De glimlach van alle Zuid Afrikanen is groots te noemen. En tel daarbij nog eens de lage koers van de Zuid Afrikaanse Rand op; veel meer vakantie voor je zwaarverdiende Euro dus!

Het is goed om alles nog even op een rijtje te hebben. Want Afrika is “travel ready” en iedereen is van harte welkom!

Op dit moment geldt:

  • Voor gevaccinneerden vanaf 12 jaar is er geen test-verplichting meer om Zuid Afrika binnen te komen
  • Voor gevaccineereden vanaf 12 jaar is er geen test-verplichting meer om terug naar Nederland te reizen
  • Er is ook geen quarantaine verplichting meer. Ook voor niet-gevaccineerden

En naast onze bestaande pijlers; doing good, persoonlijke aanpak en lokale aanwezigheid, zijn de onderstaande diensten standaard geworden:

  • Flexibele (maatwerk) betalingsvoorwaarden
  • Aansluiting bij garantiefond VZR-Garant
  • Sociaal verantwoordelijk en duurzaam reizen

Wacht dus niet langer, hak die knoop door en vindt ons via info@madibatravel.nl of Whatsapp +27 (0)64 9000 566. We hopen iedereen snel weer te zien!

Marieke Uphoff – mei 2022 

 

Back To Top