Provinces

Western Cape

De Westkaap-provincie ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika en is voor vakantiegangers verreweg de populairste bestemming. Niet in het minst dankzij de geliefde hoofdstad van de provincie – Kaapstad, liefkozend ook de Moederstad genoemd – die door websites als TripAdvisor al twee achtereenvolgende jaren tot 'beste vakantiebestemming ter wereld' is uitgeroepen. En terecht.

De schoonheid van deze provincie is adembenemend, de diversiteit van het landschap ongeëvenaard en het aanbod van acitiviteiten is gigantisch. Daarnaast biedt de kleurrijke bevolking van de Westkaap ook een interessante, mooie mix van verschillende culturen. De culturele verscheidenheid van Kaapstad is onder meer terug te zien in het straatbeeld, de keukens en de kunst.

Contact Us

Cape Town

Deze stad wordt door vele reisprogramma's en magazines bestempeld als één van de mooiste steden ter wereld. Dit wordt door veel reizigers bevestigd. Dit heeft onder andere te maken met het fantastische klimaat, de prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan en de culturele diversiteit.

Net buiten de stad vind je een geweldig mooi landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en pitoreske vissersdorpjes. Het hart van de stad bruist door de levendige kunst, het wilde nachtleven, het heerlijke eten, de lokale muziek en het strandleven. De inwoners zijn gastvrij en vriendelijk en het is absoluut een aanrader om Kaapstad een aantal dagen te bezoeken.

Cape Winelands

Het hart van het Zuid-Afrikaanse wijngebied ligt in de Western Cape, op slechts een half uurtje van Kaapstad. Prachtige dorpen en stadjes, waarvan Stellenbosch, Paarl en Franschhoek de populiarste zijn, worden omringd door honderden wijnboerderijen.

Niet alleen is hier een grote verscheidenheid aan fantastische wijnen te vinden, ook is het landschap adembenemend mooi met hoge bergen, diepe dalen en eindeloze groene wijnvelden. In deze streek is het mogelijk om een paar dagen te genieten van heerlijk eten, bijzondere wijnen, prachige uitzichten en uitstekende hotels, lodges en guesthouses.

Garden Route

Een ander hoogtepunt van de Western Cape is de Garden Route, oftewel de Tuinroute. Dit gebied ligt aan de zuidkust van het land. Tussen Mossel Bay en Plettenberg Bay ligt een prachtige kuststreek met diepe baaien, rivieren, kleurrijke lagunes, lange zandstranden en leuke dorpjes met op de achtergrond prachtige bergen met inheemse wouden en 'fynbos', het typische bosgebied van de Kaap met meer dan 650 plantensoorten.

Het is meer dan de moeite waard om dit prachtige stukje Zuid-Afrika te bezoeken. De grote verscheidenheid aan accommodatie, restaurants en activiteiten maken de Garden Route een geschikte bestemming voor iedereen.