Zuid-Afrika: één wereld in één land!

De 'Regenboognatie' is één van de meest bekende bijnamen van Zuid-Afrika. Reden voor deze omschrijving is de enorme diversiteit van het land, zowel in de ongerepte natuur, cultuur als in de verscheidenheid in de bevolking. Dit, in combinatie met het feit dat het in Zuid-Afrika grofweg negen maanden per jaar heerlijk weer is, maken het tot een uniek en fantastisch vakantieland.

Reizen in Zuidelijk Afrika kan op verschillende manieren: je kunt zelf rijden (een zogenaamde self-drive vakantie), onder begeleiding van een gids het land verkennen, of vliegen tussen de verschillende bestemmingen. Ook qua invulling zijn de mogelijkheden eindeloos: Heb je zin in een actieve vakantie vol sportieve bezigheden, ben je op zoek naar een eco-verantwoordelijke reis of wil je het liefst vooral genieten van de natuur, het lekkere eten en de goede wijn? Madiba Travel adviseert je graag om samen met jou een onvergetelijke droomvakantie in Zuidelijk Afrika samen te stellen.

Maar waarom kiezen als je ook kunt delen? Ook combinaties van een vakantie in Zuid-Afrika en Mozambique – waarbij je safari en strand optimaal combineert – zijn denkbaar, net als talloze andere customized vakantiewensen in combinatie met Namibië, Zimbabwe, Zambia en Botswana. Daarnaast hebben we ook samenwerkingsverbanden met een aantal reisorganisaties in Tanzania. Wij brengen je graag in contact met hen.

Geografie en klimaat

Zuid-Afrika telt een oppervlakte van maar liefst 1.219.912 km² en heeft negen officiële provincies. Om van het zuidwestelijk gelegen Kaapstad naar het noordoostelijk gelegen Kruger Park te reizen, leg je een afstand van bijna 2000 kilometer af. Binnen het land bestaan verschillende klimaattypen: het zuiden en oosten van het land hebben een zeeklimaat; Kaapstad en omstreken kennen een Mediteraan klimaat; het (noord)westen een woestijnklimaat; in het noorden is sprake van een steppeklimaat en het noordoosten heeft een sub-tropisch klimaat.

In Kaapstad kan het van juni tot en met september af en toe regenen; in de rest van Zuid-Afrika is het vooral in december en januari regenachtig. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur in heel Zuid-Afrika rond de 22 graden en in de wintermaanden schommelt deze rond de 14 graden. Uiteraard houdt Madiba Travel bij het plannen van een reis of vakantie altijd rekening met de verschillende klimaten en temperaturen.