skip to Main Content

 

Elke reiziger heeft verschillende wensen en dat begrijpen wij maar al te goed. Door onze ervaring kunnen we de beste combinaties tussen natuur, cultuur en avontuur samenstellen. Maar ook belangrijk is het ritme, de lengte van reisafstanden, het soort accommodatie, de faciliteiten in een dorp of natuurgebied, de kwaliteit van de wegen en nog veel meer waar we je graag over adviseren.

Stuur ons een bericht,  wij reageren snel.

Zuid-Afrika

De ‘Regenboognatie’ is één van de meest bekende bijnamen van Zuid-Afrika. Reden voor deze omschrijving is de enorme diversiteit van het land, zowel in de ongerepte natuur, cultuur als in de verscheidenheid in de bevolking. Dit, in combinatie met het feit dat het in Zuid-Afrika grofweg negen maanden per jaar heerlijk weer is, maken het tot een uniek en fantastisch vakantieland.

Reizen in Zuid-Afrika kan op verschillende manieren: je kunt zelf rijden (een zogenaamde self-drive vakantie), onder begeleiding van een gids het land verkennen, of vliegen tussen de verschillende bestemmingen. Ook qua invulling zijn de mogelijkheden eindeloos: Heb je zin in een actieve vakantie ben je op zoek naar een familie vriendelijke reis of wil je vooral genieten van de natuur, het lekkere eten en de goede wijn? Het is allemaal mogelijk in Zuid-Afrika.

Namibië

Dit bijzondere land wordt gedomineerd door de waanzinnige (woestijn) landschappen. De rode zandduinen tijdens zonsopkomst in de Sossusvlei, de unieke kloof van de Fish River Canyon en het bergachtige landschap in Damaraland geven je het gevoel op een andere planeet te zijn.

Reizen in dit bijzondere en verlaten land kan op verschillende manieren. Het is mogelijk om zelf te rijden over de (grotendeels) onverharde wegen, of je vliegt tussen de bestemmingen. Ook is het zeer de moeite waard om met een ervaren gids het land te ontdekken.

Bezoek de unieke wildernis in Etosha National Park, ga op bezoek bij een Himba dorp en reis buiten de gebaande paden naar de Hoanib woestijn en het Kunene gebied. Elke dag word je weer opnieuw verrast door de schoonheid van Namibië.

Zambia

Dit prachtige land is vooral bekend om de Victoria watervallen en de machtige Zambezi rivier.  De watervallen zijn de grootste en breedste van Afrika. Toch er is veel meer moois te zien en te beleven in Zambia. Ben je op zoek naar een vakantie buiten de gebaande paden, dan zijn de wildreservaten van Zambia absoluut een aanrader. Een meerdaagse wandelsafari in South Luangwa of Lower Zambezi is een unieke belevenis, waarbij je oog in oog komt te staan met olifanten, leeuwen en andere indrukwekkende dieren in het wild. Ook een bezoek aan Liuwa Plains is heel bijzonder; hier is jaarlijks de één na grootste migratie vanzebra’s en wildebeesten in Afrika.

Reizen in Zambia is voor de avontuurlijke reiziger op zoek naar unieke wildernis gebieden. Hier kan je het beste met een lokale gids reizen of met korte vluchten tussen de diverse bestemmingen.

Zimbabwe

Zimbabwe is dé bestemming voor wandelsafari’s en luxe safari-reizen. In meerdere nationale parken, zoals Hwange en Mana Pools, vallen naast de ‘Big Five’ ook heel veel andere prachtige wilde dieren te bewonderen. En één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, de Victoria Watervallen, is ook te bezoeken vanuit Zimbabwe. Het ene moment sta je in de rijke flora en fauna, het andere moment tussen een kudde olifanten en vervolgens bewonder je de muurschilderingen in Matobo National Park. Hier gaan natuur, historie en cultuur harmonieus samen.

Reizen in Zimbabwe kan heel goed met een ervaren gids. Ook is het mogelijk om met kleine vliegtuigjes van de ene bestemming naar de andere bestemming te reizen. Zimbabwe is goed te combineren met de omliggende langen, zoals Botswana en Zambia.

Swaziland

Swaziland is een koninkrijk in het oosten van Zuid-Afrika. Veel mensen die een rondreis door Zuid-Afrika maken, doen ook Swaziland aan. Dit is een perfecte stop tussen St. Lucia en het Kruger Park. Een paar dagen de prachtige natuur in Swaziland bezoeken, is zeker de moeite waard. Je kunt daar heerlijk op eigen gelegenheid wandelen, fietsen of paardrijden tussen het wild.

Mozambique

Alles aan Mozambique geeft het perfecte vakantiegevoel. Lange kustlijnen met turquoise water waar je prachtig kan duiken, een tropisch klimaat en een fascinerende mix van verschillende culturen en heerlijk eten. Mozambique is het enige land in Zuidelijk Afrika met Latijnse invloeden, die terug te vinden zijn in de architectuur, taal en het lokale eten. Voor de relaxte reiziger met interesse in andere talen en culturen is Mozambique een aanrader. Door verschillende veiligheidsrisico’s zoals malaria, gele koorts en orkanen raden wij Mozambique af voor families met jonge kinderen. Wij raden je aan om een reis naar Mozambique niet zelf te regelen, maar door ons te laten samenstellen.

Wil je duiken of snorkelen met reuzenmanta’s en walvishaaien? Kom dan naar Tofo waar de kans groot is dat je deze prachtige dieren tegenkomt. Het is langs de hele kustlijn goed mogelijk om te duiken en te snorkelen.

Botswana

Ongerepte natuur, de Okavango Delta en een enorm dierenrijkdom zijn kenmerkend voor Botswana. Als je op zoek bent naar grote hoeveelheden wildlife, ongerepte landschappen, van moerassen tot zoutvlaktes en woestijnen, zonder andere toeristen, dan is Botswana een aanrader. Het dunbevolkte land resulteert in een pure Afrika ervaring.

Mauritius

Mauritius is een tropisch eiland in een zeer afgelegen deel van de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. Ondanks zijn afgelegen ligging is Mauritius een van de meest toeristische eilanden ter wereld. Dit is geen plaats voor avontuurlijke reizigers, het is een plek om te genieten van een tropisch klimaat. Sinds KLM op Mauritius vliegt is dit dus een perfecte combinatie met een Big Five safari!

Contact Madiba Travel

Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je graag!

Back To Top