skip to Main Content
Twee Meiden In Sea Point, Kaapstad

Merel en Savannah wonen en werken allebei in Kaapstad, Zuid-Afrika. In deze blog delen ze hun beste en leukste tips in en om de ‘Mother City’.

Sea Point, de buurt met prachtig uitzicht over de zee, Lion’s Head en Signal Hill. Deze buurt, gelegen op 10 minuten afstand van het centrum van Kaapstad, is daarom ook erg populair om te wonen. Maar daarnaast zijn er ook een hoop bedrijven gevestigd, waaronder ons eigen Madiba Travel kantoor! Wij gingen daarom op pad om de allergaafste activiteiten, coffee corners en lunchrooms te ontdekken.

Laatste update: maart 2020

1. ‘Putt-Putt’ in Sea Point

Ons eerste uitstapje ging naar het ‘Putt-Putt’ midgetgolfbaantje aan de rand van Sea Point. Het eerste wat je opvalt is het prachtige uitzicht over Signal Hill en het heerlijke zeebriesje, het baantje ligt tenslotte aan de promenade. Voor slechts 32 rand (ongeveer 2 euro) kun je een golfcourse kiezen, moeilijk of extra moeilijk, beide met 18 holes. Wij kozen de eerste. Ondanks de makkelijkere baan ben ik erachter gekomen dat midgetgolf niet mijn sterkste punt is, maar ik geef liever de schuld aan de stevige wind die de bal telkens de verkeerde kant op blies 😉 Hoe dan ook hebben we onze werkdag goed afgesloten met een gezellig en relaxt potje midgetgolf. Mocht je wat vrije tijd hebben of er toevallig langskomen terwijl je de Sea Point promenade bewandelt, dan is de ‘Putt-Putt’ midgetgolfbaan een aanrader!

2. Mojo Market

 

Gelegen aan Main Road vind je de hippe en dagelijks geopende Mojo Market. Terwijl je erdoorheen loopt kom je langs allerlei verschillende trendy foodstalls. Je vindt er vegan food, breakfast, sweets, oesters en nog veel meer. Oftewel, voor ieder wat wils. Naast het eten is er een podium waar lokale artiesten regelmatig optreden en kun je enkele leuke, lokale kledingwinkeltjes vinden. Wij hebben zelf onze maag gevuld met een Crispy Japanese fried chicken (aanrader!) met een bubble tea, terwijl we genoten van het uitzicht over de promenade. De toegang naar de markt is gratis en echt een bezoek waard! 

3. De Sea Point promenade en Pavilion

Langs de kustlijn van Sea Point vind je de Sea Point promenade. Een echte must-do mocht je in deze buurt verblijven. Het 11 kilometer lange pad is een trekpleister voor fietsers, hardlopers, wandelaars en nog veel meer dankzij de prachtige uitzichten over de zee en heuvels van Kaapstad. Wij zelf zijn op pad gegaan met gehuurde elektrische steps, aangezien het (naar onze mening) net iets te warm was om in de volle zon te zitten puffen en hijgen op een fiets. Gedurende de rit kom je langs allerlei mooie parkjes, heerlijke eetkraampjes en wisselende kustlijnen.

4. Koffie en wat lekkers, bijvoorbeeld bij Naked


Op enkele minuten afstand van ons kantoor en om de hoek van Main Road ligt Naked, een hip en lokaal koffietentje. Naast een uitgebreid assortiment aan koffie bieden ze ontbijt, lunch en verschillende zoete lekkernijen aan. Tijdens onze werkpauze zijn wij hier ook langs gegaan voor een koffie en wat gebak. Behalve Naked heb je ook andere leuke koffietentjes in Sea Point zoals The Bootlegger Coffee Company, JARRYDS, Coco Safar en Mischu. 

5. Paragliden


Mocht je Kaapstad en Sea Point vanaf een andere spectaculaire kant willen zien, dan is paragliden echt een aanrader! Vanaf Signal Hill en Lion’s Head zijn er mogelijkheden om dit te doen, waarna je landt bij de Sea Point promenade. Wij hebben dit gedaan via Cape Town Tandem Paragliding, maar er zijn meerdere bedrijven die dit aanbieden. Mocht je het spannend vinden of hoogtevrees hebben; don’t worry! Deze organisaties zijn erg professioneel en zetten veiligheid (natuurlijk) op nummer 1. Mochten weersomstandigheden zodanig tegenzitten, zullen ze afspraken verzetten om je een zo veilig mogelijke vlucht te geven.

Daarnaast wat betreft hoogtevrees; als je eenmaal in de lucht zit (letterlijk, je zit namelijk als het ware in een comfortabele stoel) zal je voornamelijk genieten van het uitzicht, want deze is adembenemend en het absoluut waard!

Sea Point is dus zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Kaapstad. Voor andere activiteiten of meer tips kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Sinds de wereldwijde uitbraak van Covid-19 is reizen naar Zuidelijk Afrika niet meer vanzelfsprekend. Er is veel veranderd en wij kunnen ons voorstellen dat het bij jou veel vragen en onzekerheden oproept.

Ondanks en dankzij alle tegenslagen en onzekerheden hebben wij bij Madiba Travel geprobeerd om onze service aan te passen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn wanneer het weer mogelijk wordt om onbezorgd te reizen naar één van de mooiste delen van de wereld.

Naast onze bestaande pijlers; doing good, persoonlijke aanpak en lokale aanwezigheid, zijn de onderstaande diensten standaard geworden:

Wij zijn bereikbaar voor alle vragen via email, telefoon en whatsapp

email: marc@madibatravel.nl                                                              telefoon/whatsapp: +27 76 165 1846

Vanwege de toegenomen armoede en onzekerheid in Zuid-Afrika zijn we ook volop betrokken bij de dagelijkse soepkeuken in Kurland Village. Volg onze inspanningen op sociale media via:

Madiba Travel en Friends of Kurland

Back To Top