Ga naar hoofdinhoud
In de zomer naar Zuid-Afrika: onze tips

Denk je eraan de koude dagen in Nederland te ontvluchten? De seizoenen in Zuid-Afrika zijn precies omgekeerd aan die van Nederland, dus onze winter kun je inruilen voor de zomer in Zuid-Afrika. Maar waar kan je het beste naar toe in deze tijd van het jaar? De Westkaap natuurlijk. 

Het weer in januari tot en met maart

In de Westkaap is het in de zomer vooral warm en zonnig, met af en toe een winderige dag. Het is bij uitstek de bestemming om in de zomermaanden te bezoeken en te genieten van de diverse landschappen, bezienswaardigheden en activiteiten.

Kaapstad

De mooiste stad ter wereld is altijd de moeite waard om te bezoeken, maar in de zomermaanden bruist de stad het meest. Het is vrijwel dagelijks prachtig zomerweer en er is natuurlijk heel erg veel te zien en te doen. Ga fietsen op de boulevard in Sea Point of drink een sundowner op Signal Hill. Bezoek de restaurants The Bungalow, Grand Café of het hippe strand club Cabo.

Tuinroute

De Tuinroute heet zo vanwege de groene kustlijn in dit deel van Zuid-Afrika. De Tuinroute loopt grofweg van Mossel Bay in de Westkaap tot Jeffreys Bay in de Oostkaap, al is er geen officieel begin- en eindpunt vastgelegd. De route is zo’n 700 kilometer boordevol zoals de prachtige kustplaats Plettenberg, wijn proeven in The Crags, hiken in Harkerville, golfen met uitzicht op de Indische Oceaan en heerlijk dineren in Kaapstad.

Plettenberg Bay

Stop zeker even bij Plettenberg Bay, in de volksmond Plett. Volgens de locals heeft deze locatie alles: heerlijk weer, de prachtige omgeving en een fijne sfeer. Het is perfect voor uitstapjes langs de Tuinroute, maar ook heerlijk als je alleen op het strand wil relaxen. Het is een rustige, mooie kustplaats met kilometerslange stranden, goede surfomstandigheden en een enorm aanbod voor sport- en natuurliefhebbers. Wist je dat toen de Portugezen in de 15e eeuw als eersten aan land kwamen, ze de plaats doopten tot Bahia Formosa, letterlijk ‘de prachtige baai’?

Wijn proeven in The Crags

Ook een leuk uitje: wijn proeven. The Crags ligt tussen de groene bossen, heuvels en valleien van de Westelijke Kaap Tuinroute. Er zijn tal van wijnhuizen, uitstekende gastronomische restaurants, boerderijkraampjes met verse producten en voedsel, en ambachtelijke kraampjes om van te genieten.

Hiken in Harkerville

Heb je wel zin in een uitdaging en natuurschoon? Ga dan hiken in Harkerville. Er is een mooie route van ongeveer 26 kilometer die je langs ongerepte natuur voert. Deze leg je af in twee dagen. Echt een aanrader!

Friends of Kurland aan de Tuinroute

Een mooie stop aan de Tuinroute: Kurland Village. Wij willen alleen het beste voor Zuid-Afrika, de plek die we thuis noemen. Daarom zijn we al jaren actief betrokken bij de arme gemeenschap van Kurland Village. Sinds 2012 doneert Madiba Travel een deel van de inkomsten aan de Nederlandse stichting Friends of Kurland.

De Stichting heeft al jarenlang een bijzondere betrokkenheid bij de gemeenschap in Kurland Village, gelegen aan de Tuinroute van Zuid-Afrika. Onze inspanningen zijn gericht op ondersteuning en groei van de gemeenschapsinitiatieven in The Crags.

Wil je ook meedoen, doneren of langskomen voor een bezoek aan Kurland Village? Neem dan contact met ons op. Kom bijvoorbeeld helpen in de soepkeuken. We beloven je: een prachtige ervaring!

Sla een balletje op de Westkaap

Vanuit de hele wereld komen golfliefhebbers naar Zuid-Afrika om een balletje te slaan op een van de mooie banen die dit land rijk is. En dit zijn er genoeg; 255 om precies te zijn.

Gaat je voorkeur uit naar de prachtige groene heuvels in de wijnlanden, de oud-Hollandse architectuur van de Kaapse wijnstaten en een zonsondergang met op de achtergrond de Tafelberg? Dan is golfen in de Westkaap van Zuid-Afrika iets voor jou. Speel een ronde golf op de Zalze, de prachtige wijnstaat gelegen bij een van Zuid-Afrika’s meest pittoreske stadjes: Stellenbosch.

Golfen met uitzicht op de Indische Oceaan doe je in Knysna bij Pezula of in George bij Fancourt.

Dit moet je inpakken

We raden je aan om je koffer goed vol te stoppen met zowel zomerse kleding, maar een vestje en lange broek is altijd nodig voor de avonden die best kunnen afkoelen.

Back To Top