Ga naar hoofdinhoud
Dit moet je weten voordat je op reis gaat naar Zuid-Afrika

Je gaat het doen: een prachtige reis maken door Zuid-Afrika! Daar helpen we je natuurlijk graag bij, we zorgen er samen voor dat je de mooiste plekken gaat zien. Een onvergetelijke reis! Maar bij reizen horen ook praktische zaken. Wat is gebruikelijk in het land? Hoe zit het met fooi? En een auto huren? Dit moet je weten voordat je op reis gaat naar Zuid-Afrika. 

  1. Een wereldstekker past niet in de stopcontacten in Zuid-Afrika

Misschien heb je ze in huis als je vaker verre reizen maakt, maar je kunt ze thuis laten. De meeste wereldstekkers die je in Nederland koopt, passen niet in de stopcontacten in Zuid-Afrika. Bij de ANWB reiswinkels in Nederland zijn ze wel te koop, of koop er een als je aankomt in het land, je vindt ze in bijna alle winkels en kosten niet veel.

  1. Een auto huren: zeker doen!

Een auto huren is essentieel. Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Zeker omdat het land zo groot is, is dit vervoersmiddel de beste optie. Zonder huurauto bestaat de kans dat je veel mooie dingen misloopt.

Er zijn alleen taxi’s en Ubers in de grotere steden.

  1. Fooi geven is normaal

In principe is het in elk land normaal om fooi te geven. In Zuid-Afrika gaat dat misschien net even anders. Als je in een restaurant de rekening vraagt, krijg je een bon met een pen. Je kunt op de bon aangeven hoeveel fooi je wilt geven. Ongeveer 10 procent is gebruikelijk.

  1. Neem de juiste kleding mee

Dit lijkt misschien een open deur, maar we willen je er toch op wijzen. De meeste mensen denken bij Zuid-Afrika aan warm, zonnig weer. Maar het kan in de avond juist snel afkoelen. Zorg daarom voor laagjes: dan kun je in de avond een extra vest of jas aantrekken.

In de Zuid-Afrikaanse winter is goede winterkleding echt een must. Zeker als je op een safari gaat. Een dikke jas, zo nodig wanten en een sjaal is dan zeker nodig. Vergeet ook niet om een verrekijker en altijd een pet of hoed mee te nemen.

  1. Download offline kaarten in Google Maps

Download vooraf de kaart van je bestemming. Mocht je ergens geen internet hebben, dan kun je altijd de route checken. Dat voorkomt een hoop stress!

Back To Top