Ga naar hoofdinhoud
Wat is de beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan?

We krijgen wel eens de vraag welke tijd het beste is om naar Zuid Afrika te reizen. Daar is niet één antwoord op, want het hangt af van jouw wensen. Bovendien is het klimaat in Zuid-Afrika zo gunstig, dat het het hele jaar door goed toeven is. Toch gaan we de vraag beantwoorden: wat is de beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan? 

Ik wil de wilde dieren zien

Als je naar Zuid-Afrika wil reizen om op safari te gaan, dan raden wij je aan om dat in de drogere maanden mei tot en met november te doen. De dieren zijn dan makkelijker te vinden in het uitgedunde bos en rondom het water.

Ik wil genieten van de zon

Heb je wel zin in een Kaapstad strandvakantie? Dan zullen de zomermaanden van november tot en met april je goed bevallen. De temperatuur ligt dan rond de 25 graden en in de middag of avond kan er soms een bui vallen. In het noordoosten is het erg zonnig in de winter en herfst – juni tot en met november.

Ik wil de prachtige bloemen zien

Een zeer geschikte periode om naar Zuid Afrika te reizen is augustus tot en met september. In deze maanden staat de Westkust in bloei. De temperaturen zijn dan heel aangenaam en variëren van 18 tot 23 graden. De winter gaat over in de lente en overal verschijnen duizenden bloemen en planten die de droge plateaus bedekken met een explosie van kleur. In Namaqualand, in de Western Cape en Northern Cape provincies, vind je een bijzonder natuurfenomeen. De normaal droge vlaktes zijn dan prachtig bedekt met diverse bloemen en planten.

Ik wil walvissen spotten

In de maanden juni tot en met november liggen de walvissen voor de kust van Zuid-Afrika. De beste en meest bekende plek om walvissen te spotten is in de walvissenhoofdstad van de wereld, Hermanus. Maar dit is zeker niet de enige plek om walvissen te spotten. Langs de hele kust ligt de zee vol tijdens het walvissenseizoen.

De drukste periodes

De drukste periode in Zuid-Afrika is de kerstvakantie, met name in de Westkaap. Ook de maanden juli en augustus zijn erg druk, maar dan vooral in het noord(oosten). Rondom de jaarwisseling en Pasen is er de Afrikaanse schoolvakantie. Dan gaat de lokale bevolking ook op reis waardoor het wat drukker is op veel plaatsen.

Back To Top