Ga naar hoofdinhoud

Kaapstad, en Zuid-Afrika in het algemeen, is de ideale bestemming om iets moois te vieren. Familierondreis, huwelijksreis of met pensioen? Er is voor ieder wat wils!

Laatste update: april 2019.

Ieder jaar bezoeken duizenden Nederlandse en Belgische toeristen Zuid-Afrika en dat worden er elk jaar meer. Waarom? Simpelweg omdat steeds meer mensen inzien dat het hier fantastisch mooi is, redelijk veilig en er talloze dingen te doen zijn voor iedereen. En met iedereen bedoelen we zowel jong, oud en alles daar tussenin: gezinnen, koppels en solo-reizigers. En wat dacht je van een multi-generatie vakantie? Die term hebben wij niet zelf verzonnen, maar is een heuse trend sinds 2013. Kinderen, aanhang, ouders en misschien ook wel met grootouders samen. In Zuid-Afrika kan het allemaal.

Het land heeft alles wat je je maar kunt wensen wanneer je op vakantie gaat: moderne steden, schitterende natuur, unieke wildlife, prachtig uitgestrekte witte stranden en een andere cultuur. Daarnaast is het ook nog eens een makkelijke vakantiebestemming aangezien je vanuit Amsterdam rechtstreeks kunt vliegen naar Kaapstad en Johannesburg. Ook kom je met de Engelse taal prima uit de voeten. Het weer is over het algemeen véél beter dan in Nederland en België, de voorzieningen qua infrastructuur, gezondheidszorg en horeca zijn ook goed geregeld. En als laatste: het heerlijke eten en de overheerlijke wijnen, en dat voor een redelijk goede prijs.

In samenwerking met Kaapstad Magazine hebben wij de beste redenen opgesteld om iets te vieren door middel van een vakantie in Zuid-Afrika. Ook al denken wij stiekem dat je helemaal geen reden nodig hebt om dit prachtige land te bezoeken…!

1.   
Je verjaardag
Of je nou 20, 50 of 80 jaar bent geworden: je verjaardag is een bijzondere dag die groots gevierd mag worden. Wat is er nou leuker om dat te doen met vrienden of familie in Zuid-Afrika? Als je er toch bent, probeer dan een echte ‘milk tart’.

2.    Een jubileum
Brons, zilver of goud? Vier de liefde in Zuid-Afrika met heel de familie. Leuk extraatje: er is in Kaapstad niet meer dan een uur tijdsverschil wat betekent dat niemand last heeft van een jetlag. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat de kleintjes verstaanbaar zijn voor de Zuid-Afrikanen aangezien een groot gedeelte van de bevolking Afrikaans spreekt.


Foto: ook voor een familiereis met kleine kinderen is Zuid-Afrika de perfecte reisbestemming.

3.    Kinderen geslaagd
Mijlpaal: jouw kind heeft zijn of haar diploma gehaald. Dat betekent ook dat ze op de leeftijd zijn gekomen waarbij ze mogelijk niet meer met hun ouders mee op vakantie gaan, dus wat is een beter excuus dan nog een laatste keer met het hele gezin een bijzondere trip te maken. Gelukkig is er voor de jeugd genoeg spannends te beleven: bungeejumpen van Bloukrans Bridge, paragliden van Lion’s Head of sharkcage diving in Gansbaai. Niemand hoeft zich te vervelen.

Lees ook dit Kaapstad Magazine artikel met 19 x must-do dingen voor kinderen (die ook leuk zijn voor volwassenen) in Kaapstad.

4.    Pensioen vieren
Zaak verkocht? Gestopt met werken? Dat verdient een feestje! Voor veel Nederlanders klinkt het als een droom om uit te rusten in een stad als Kaapstad na een hardwerkend leven te hebben gehad. Voor wie wil emigreren of gewoon voor een vakantie komt: ‘this is the place to be’.

Golf en Zuid-Afrika horen bij elkaar. Al jarenlang staat Zuid-Afrika hoog op de ranglijst van favoriete golfvakanties en- bestemmingen. Wij hebben de beste golfbanen in Zuid-Afrika voor je op een rijtje gezet.

5.    Goed jaar gehad
Een flinke bonus of simpelweg een goed-verdienend jaar gehad? Dan weten wij wel een plek waar het dubbel en dwars waard is om dat geld uit te geven.


Foto: de familie Tuijt geniet van een mooie rondreis door Zuid-Afrika.

6.    Babyfoon
Dit is een term die steeds populairder begint te worden en waar steeds meer hotels en dergelijke op in proberen te spelen. Wat het betekent: koppels die nog een laatste keer écht samen op vakantie willen voordat hun baby wordt geboren. Het is goed mogelijk dat je niet twaalf uur in een vliegtuig gaat zitten met een pasgeboren baby, dus nu moet je de kans pakken om naar een ver land als Zuid-Afrika te reizen.

7.    Kerst en Oud & Nieuw
December is een heerlijke zomermaand. Het is zeker een aanrader om het kerstdiner te verplaatsen naar het strand van Clifton. Waarom op wintersport als je ook een winter over kunt slaan? Als je naar Kaapstad op vakantie gaat, weet je in ieder geval zeker dat het goed weer zal zijn. Het skiën vervangen we daarom voor surfen in Muizenberg en het après-skiën voor sundowners bij Camps Bay.


Foto: waarom op wintersport als je in december ook hier kunt staan? Met de kids tussen het wildlife. 

8.     Honeymoon
Wij kunnen ons geen mooiere huwelijksreis bestemming bedenken dan Zuid-Afrika. Er is een rijke diversiteit aan accommodaties en je kan het zo luxe maken als je zelf wil. Wij kunnen je zeker meer vertellen over de fijnste huwelijksreizen in Zuid-Afrika.

Bron: dit artikel is geschreven in samenwerking met onze partner Kaapstad Magazine.

Back To Top