Ga naar hoofdinhoud

Een rondreis in Zuid-Afrika met de hele familie, jaarclub of ander groter gezelschap.

Er zijn dingen die makkelijker te organiseren zijn dan een vakantie of rondreis in Zuid-Afrika voor een groter gezelschap. Als je alleen met je vriend, echtgenote of moeder op vakantie gaat, zijn vluchten naar Zuid-Afrika zo geboekt, evenals accommodatie, hotels, restaurants en andere must-do’s tijdens de vakantie. Een vakantie in Zuid-Afrika regelen voor een grotere groep – zeker als je met die groep wellicht ook nog een stuk wil reizen of een hele rondreis in Zuid-Afrika wil maken – dat is een aanzienlijk grotere uitdaging.

Al jaren helpt wij Nederlandse en Belgische toeristen bij het samenstellen van vakanties en reizen in Zuid-Afrika, eventueel in combinatie met Namibië, Botswana en Mozambique. Of het nou om een safari in het Kruger Park in combinatie met een stedentrip in Kaapstad gaat, of je op zoek bent naar een golfvakantie maar de Garden Route zeker niet wil overslaan, je volledige huwelijksreis in Zuid-Afrika wil doorbrengen of je een lustrumreis in Zuid-Afrika moet regelen voor je jaarclub: er is niets waar wij geen geweldig plan of reisschema voor hebben!

Groepsreizen in Zuid-Afrika of reizen met een groep in Zuid-Afrika?
“Geen probleem,” luidt Marieke’s antwoord. “Tenminste, als mensen zelf de groep zijn.” Met andere woorden: Marieke organiseert géén groepsreizen in Zuid-Afrika, maar wél reizen voor groepen in Zuid-Afrika. Een belangrijk verschil. Kortom: (grote) gezinnen en families, jaarclubs, meerdere koppels die samen op vakantie willen – voor hen maken wij heel graag de ultieme reis op maat in Zuid-Afrika. Het idee dat wij zelf een groep singles of andere individuele reizigers ophalen van het vliegveld van Kaapstad en rond het land gaat rijden – helaas, met dat soort groepsreizen in Zuid-Afrika kunnen wij je helaas dus niet helpen.

Hoe zit het met de veiligheid tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika?
Eerst even een ander punt aan de kaak stellen: de veiligheid van Zuid-Afrika, Kaapstad en dus je vakantie alhier. Waar veel mensen naar op zoek zijn is een vakantie in Zuid-Afrika die naast veilig, ook kindvriendelijk is, weten wij uit de vragen die wij regelmatig hierover krijgen. Natuurlijk kennen wij de gevoelens van onveiligheid waar veel Nederlanders mee zitten, veelal gelezen in (andere) media of gezien op tv. Ons persoonlijke advies is en blijft: doe in Kaapstad en Zuid-Afrika niets dan dat je op je vakantie in Barcelona of New York ook niet zou doen, en dan is je vakantie in Zuid-Afrika net zo veilig als waar ook ter wereld.

“Natuurlijk houd ik rekening met dit soort gevoelens als ik voor mensen een reis in elkaar zet,” zegt Marieke. “Zeker als ze kinderen bij zich hebben, is het belangrijk dat ze op een plek zijn waar kinderen in alle rust en vrijheid rond kunnen rennen. Ook in de keuze van accommodatie is het geen enkel probleem om ‘kindvriendelijkheid’ bovenaan het lijstje van prioriteiten te zetten.” Gelukkig, weer een zorg minder.

Zuid-Afrika: land der onbegrensde mogelijkheden
Zoals bij alle groepsreizen in Zuid-Afrika die wij maken, zijn de mogelijkheden voor het type reizen en budget eindeloos. De groep bedenkt het, en wij regelen het. Sportief en actief het land in, op safari en de Big Five spotten, een golfvakantie met af en toe een dag aan het strand, of een vakantie waarin de goede Zuid-Afrikaanse wijn een hoofdrol speelt (wijnreis)? Geen enkel probleem, wij regelen alle soorten reizen en rondreizen in Zuid-Afrika. Zowel het dag- als het avondprogramma nemen wij met liefde voor onze rekening. Aangevuld met iemand die zo mogelijk nog meer weet over Kaapstad dan zijzelf: op verzoek zet Marieke namelijk haar persoonlijke privé-gids in Kaapstad in, als de groep dat leuk vindt.

Kaapstad – Garden Route – Kruger Park (stad, strand & safari)
Meestal wil het gezelschap niet alleen in Kaapstad blijven, maar ook wat van de rest van Zuid-Afrika zien. Daarbij zijn vooral de Garden Route en het Kruger Park favoriete must-do’s tijdens een rondreis in Zuid-Afrika. “De meeste groepsreizen in Zuid-Afrika die ik maak voor families en jaarclubs, bestaan uit een combinatie van Kaapstad, de Garden Route en een safari in een mooi wildpark. Die laatste kan in het beroemde Kruger Park zijn, maar ook bij het iets minder beroemde, maar minstens zo mooie Addo Elephant Park vlakbij Port Elizabeth. Die laatste is soms praktischer, aangezien het aan de Garden Route ligt – sowieso een plek die bij veel toeristen hoog op de verlanglijst staat.” Voor grote groepen kunnen wij een (mini)bus regelen, maar een auto huren is geen probleem.


Tip: golfen aan de Garden Route!

Accommodatie tijdens groepsreizen 
De accommodatie tijdens de groepsreis kan geheel naar eigen keuze en wensen ingevuld worden. “Het kan allemaal zo luxe of juist zo simpel als je zelf wilt.” Vaak vinden groepen het tijdens hun verblijf in Kaapstad prachtig om in een villa in Camps Bay te verblijven, maar ook een leuk en comfortabel 4-sterren self-catering appartement in de Waterkant is een mogelijkheid. Zo ook tijdens de safari, of wanneer er een paar dagen wijnproeverijen in de Wijnlanden op het reisprogramma staan: de reis kan zo luxe en exclusief zijn als de groep dat wenst.

Voor wat inspiratie: een greep uit onze verschillende reizen in Zuid-Afrika:
Luxe rondreizen in Zuid-Afrika
Huwelijksreis in Zuid-Afrika
Golfreizen in Zuid-Afrika
Rondreis langs Kaapstad en de Westkaap
Safari & Strand vakantie in Zuid-Afrika & Mozambique
Rondreis door Zuid-Afrika en Namibië

Bron: dit artikel is geschreven in samenwerking met onze partner Kaapstad Magazine.

Back To Top